KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zasady naboru

Zarządzenie Łódzkiego Kuratora Oświaty z dnia 21 stycznia 2016 r.

Rozp. MEN z dn. 2 list._2015

Regulamin rekrutacji


Oferta edukacyjna

Szkoła będzie realizować programy rozszerzone z przedmiotów:

  • język polski
  • historia
  • WOS
  • matematyka
  • fizyka
  • informatyka
  • biologia
  • chemia
  • geografia

Oferowane profile kształcenia

Klasa 1 A - Klasa o profilu biologiczno – chemicznym

  • Propozycja realizacji przedmiotów na poziomie rozszerzonym: biologia, chemia oraz matematyka lub fizyka do wyboru.
  • Przygotowuje do podjęcia kształcenia na kierunkach: medycyna, biologia, chemia, rolnictwo, weterynaria, fizjoterapia, ratownictwo medyczne, pielęgniarstwo, położnictwo, zdrowie publiczne, AWF, WAM, ochrona środowiska, kosmetologia, ekologia, pedagogika, logopedia, inżynieria biomedyczna, inżynieria środowiska, inżynieria materiałowa, biotechnologia, inżynieria chemiczna i procesowa, technologia ropy i gazu.
  • Przedmioty brane pod uwagę przy rekrutacji: język polski, biologia, chemia/fizyka/geografia, matematyka.

Klasa 1 B - Klasa o profilu Językowo - turystycznym

  • Propozycja realizacji przedmiotów na poziomie rozszerzonym: język polski, geografia, język angielski, WOS;
  • Przedmiotem uzupełniający może być - ekonomia w praktyce;
  • Przygotowuje do podjęcia kształcenia na kierunkach:
    turystyka i rekreacja, hotelarstwo, obsługa turystyczna, stosunki międzynarodowe, ekonomia, geografia, filologie obce.
  • Przedmioty brane pod uwagę przy rekrutacji: język polski, geografia, WOS, język obcy.

Klasa 1 C- Klasa o profilu matematyczno –informatycznym

  • Propozycja realizacji przedmiotów na poziomie rozszerzonym: matematyka, informatyka, fizyka lub chemia.
  • Przedmioty dodatkowym może być - ekonomia  w praktyce.
  • Przygotowuje do podjęcia kształcenia na kierunkach: budownictwo, architektura, matematyka, informatyka, fizyka, kierunki politechniczne, logistyka, WAT.
  • Przedmioty brane pod uwagę przy rekrutacji: język polski, matematyka, informatyka, język obcy.

Klasa 1 D - Klasa o profilu humanistycznym

  • Propozycja realizacji przedmiotów na poziomie rozszerzonym: język polski, historia, WOS, WOK.
  • Przygotowuje do podjęcia kształcenia na kierunkach: prawo, administracja, dziennikarstwo, politologia, socjologia, stosunki międzynarodowe, europeistyka, filozofia, filologia polska, archeologia, psychologia, historia, logopedia,
    lingwistyka, teatrologia.
  • Przedmioty brane pod uwagę przy rekrutacji: język polski, historia, WOS, język obcy.
Podmiot udostępniający informację:
Samorządowe Liceum Ogólnokształcące im. Romualda Traugutta w Zgierzu
odpowiada: Ewa Sadlak
data: 19-05-2016
wytworzył: Ewa Sadlak
data: 19-05-2016
data: 19-05-2016
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 08-04-2016 - Edycja treści
  • 22-02-2016 - Edycja treści
  • 26-03-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 17-02-2015 - Edycja treści
  • 22-05-2012 - Edycja treści
  • 17-05-2012 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 785